Aktuális tanfolyamok

Shiatsu alaptanfolyam
2021. május. 14-15-16.

Ligamentous Articular Release
2021. május. 21-22-23.

Tender Points Release
2021. július 31. - augusztus 1., szeptember 11-12.

Itt jelentkezz!

+36 70 259 08 35

A tanfolyamok helyszíne: Bp. III. Bécsi út 88-90. fsz. 8.

Craniosacral Release

A Craniosacral Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására a craniosacralis rendszer kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a koponya és a gerincvelői területekre.

A craniosacralis rendszer az agyat és gerincvelőt körülölelő hártyarendszerből és az abban áramló folyadékból, a liquorból áll, valamint a szorosan ezekhez a területekhez kapcsolódó csontokból és szövetekből, mint pl a koponyacsontok vagy a diaphragma. Mindezek harmonikus működése szoros összefüggésben van az ideg-, a csont-, az izom-, a nyirok-, a légző-, a hormon-, és a vérkeringési rendszerrel is. A craniosacralis munka Dr. Andrew Taylor Still (az oszteopátia megalkotója) egyik tanítványa, Dr. W. G. Sutherland nevéhez fűződik, aki az 1930-40-es években ezt gyakorlatilag önálló terápiává is fejlesztette.

A Craniosacral Release kurzuson az Osteopathy in the Cranial Field módszertana alapján tanulunk. A ma elterjedt mechanikus és biodinamikus irányzatok is ebből a megközelítésből származnak, kiemelve ennek egy-egy aspektusát. Itt visszanyúlunk a gyökerekhez, és egy olyan hozáállással dolgozunk, ami új lesz számodra, ha eddig csak mechanikus és/vagy biodinamikus terápiát tanultál vagy nem találkoztál még craniosacralis munkával.

A Craniosacral Release egy különleges kezelési mód, melynek során a terapeuta lágy érintésekkel és precíz mozdulatokkal, rendkívül hatékonyan képes hatni az emberi test szerveire, szervrendszereire a craniosacralis mezőn keresztül. A Craniosacral Release célja a koponyán és gerincvelői területen belül elraktározott feszültségek kioldása, ezáltal az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes lemezek és az izmok ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az idegi funkciók harmonizálása.

Amit megtanulsz a tanfolymon:

  • A craniosacralis rendszer anatómiája
  • A liquor keringés érzékelése és felmérése tapintással és mélyérzékeléssel
  • A craniosacralis rendszer diagnosztikai lehetőségei
  • A craniosacralis rendszer kezelési lehetőségei - a mechanikus és a biodinamikus megközelítésen túl
  • A koponya és a koponyán belüli feszültségek kezelése
  • Munka a dúrazsákokkal

Neked ajánlom, ha:

- minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
- ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
- egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait
- ha már korábban is dolgoztál craniosacralis technikákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor kezelsz vagy azt tapasztalod, hogy a kezeléseid eredményessége meglehetősen átmeneti

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a Craniosacral Release kezelések előnyeit.

Oktató: Parászka Gábor

 -----------------------------------------------------------------------

Craniosacral Release legközelebb:
...hamarosan...

Időbeosztás:
Pénteken, szombaton és vasárnap 9-18-ig
A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 óra.

A tanfolyam ára: 60.000.- forint (brutto), melyet kérlek, a jelentkezéseddel együtt fizess be!
A tanfolyami jegyzet a résztvevőknek ingyenes.
A tanfolyam elvégzését igazoló Tanúsítványt elektronikus formában állítjuk ki. Kérheted papír alapon is, ennek díja 2000.- forint.
Ha korábbi csoportban tanultál Cranio-t, 5000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

Így jelentkezz:
A Jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével;
Telefonon a 06 70 259 08 35-ös telefonszámon;
e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A jelentkezésedhez az előleget a következő bankszámlaszámra utald át:
ZeniTonus Bt., MagNet Bank
16200209-17063243