Oszteopát modul

Ligamentous Articular Release

A Ligamentous Articular Release 2 x 2 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az ízületek kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, mind a törzs, mind a végtagok ízületeire.

Az ízületek egyensúlyát és feszültségrendszerét alapvetően az azokat körülvevő tok- és szalagrendszer biztosítja. Ennek egyensúlya teszi lehetővé az ízületek szabad mozgását.
Balesetek, rossz szokások, rögzült, hibás mozgásminták miatt az ízületi szalagok feszültségében aszimmetria léphet fel, melyet az idegrendszeri kapcsolatok által a test eltárol és hosszú távon rögzít. Ez jellemzően mozgásbeszűkülést, tartáshibákat, fájdalmakat eredményez, amely érinti a környező szöveteket is, vagy akár a testben távolabb lévő területeket, ami által izomfeszültségek és másodlagos fájdalom-gócpontok alakulhatnak ki. A szalagok kezelésének célja, hogy az ízületekben egyensúlyt teremtsen, ezáltal visszaállítsa azok normál pozícióját.

A Ligamentous Articular Release kurzuson két egymáshoz kapcsolódó oszteopát kezelési forma, a Ligamentous Articular Strain (LAS) és a Balanced Ligamentous Tension (BLT) módszertana alapján tanulunk. A szemlélet és a technikák William Garner Sutherland nevéhez fűződnek, aki a craniosacralis fluiditás felfedezője is. A Ligamentous Articular Release kezelések biztonságosak, mellőzik a hirtelen mozdulatokkal végzett ízületmanipulációs, “kiropogtatásos” fogásokat, nem használunk HVLA technikákat. A tok- és szalagrendszerek kiegyensúlyozásával érjük el az ízületek korrekcióját, így a környező szövetek és az idegrendszer is könnyebben alkalmazkodik az új, kiegyensúlyozott pozícióhoz.
A Ligamentous Articular Release kezelés feloldja az ízületek fájdalmait, növeli a mozgástartományukat, javítja a testtartást.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • Az ízületi tok és szalagok anatómiája
  • A szalagok és az idegrendszer kapcsolata
  • Ízületi biomechanika
  • Az ízületi korlátozások célirányos megkeresése
  • A szalagok érzékelése, felmérése tapintással és mozgatással
  • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
  • A szalagok feszültségeinek fókuszált felszabadítása, az ízületi egyensúly létrehozása

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha csontkovácsként igényt érzel a szöveti munkára
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod az ízületi kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Ligamentous Articular Release legközelebb:
2023. szeptember 7-8-9-10.

Időbeosztás:
Csütörtökön és pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig

A tanfolyam időtartama 4 nap, 36 óra.

A tanfolyam ára: lásd az Oszteopát modul leírásában.
Ha korábbi csoportban tanultál LAR-t, 10000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

Így jelentkezz:A Jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével;
Telefonon a 06 70 259 08 35-ös telefonszámon;
e-mailben az tonuscentrum@gmail.com címen.