Oszteopát modul

Ligamentous Articular Release

A Ligamentous Articular Release 4 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az ízületek kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, mind a törzs, mind a végtagok ízületeire.

Az ízületek egyensúlyát és feszültségrendszerét alapvetően az azokat körülvevő tok- és szalagrendszer biztosítja. Ennek egyensúlya teszi lehetővé az ízületek szabad mozgását.
Balesetek, rossz szokások, rögzült, hibás mozgásminták miatt az ízületi szalagok feszültségében aszimmetria léphet fel, melyet az idegrendszeri kapcsolatok által a test eltárol és hosszú távon rögzít. Ez jellemzően mozgásbeszűkülést, tartáshibákat, fájdalmakat eredményez, amely érinti a környező szöveteket is, vagy akár a testben távolabb lévő területeket, ami által izomfeszültségek és másodlagos fájdalom-gócpontok alakulhatnak ki. A szalagok kezelésének célja, hogy az ízületekben egyensúlyt teremtsen, ezáltal visszaállítsa azok normál pozícióját.

A Ligamentous Articular Release kurzuson két egymáshoz kapcsolódó oszteopát kezelési forma, a Ligamentous Articular Strain (LAS) és a Balanced Ligamentous Tension (BLT) módszertana alapján tanulunk. A szemlélet és a technikák William Garner Sutherland nevéhez fűződnek, aki a craniosacralis fluiditás felfedezője is. A Ligamentous Articular Release kezelések biztonságosak, mellőzik a hirtelen mozdulatokkal végzett ízületmanipulációs, “kiropogtatásos” fogásokat, nem használunk HVLA technikákat. A tok- és szalagrendszerek kiegyensúlyozásával érjük el az ízületek korrekcióját, így a környező szövetek és az idegrendszer is könnyebben alkalmazkodik az új, kiegyensúlyozott pozícióhoz.
A Ligamentous Articular Release kezelés feloldja az ízületek fájdalmait, növeli a mozgástartományukat, javítja a testtartást.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

 • Az ízületi tok és szalagok anatómiája
 • A szalagok és az idegrendszer kapcsolata
 • Ízületi biomechanika
 • Az ízületi korlátozások célirányos megkeresése
 • A szalagok érzékelése, felmérése tapintással és mozgatással
 • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
 • A szalagok feszültségeinek fókuszált felszabadítása, az ízületi egyensúly létrehozása

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha csontkovácsként igényt érzel a szöveti munkára
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod az ízületi kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter
Vendégtanár: Dr. Kovács Gellért D.O. (május 13-án, hétfőn)

 ———————————————————————–

Ligamentous Articular Release legközelebb:
2024. május 11-12-13-14-én

Időbeosztás:
Szombaton és vasárnap 9-18-ig, hétfőn és kedden 9:30-18:00-ig.

A tanfolyam időtartama 4 nap, 36 óra.

A teljes Oszteopát modul ára:
– A Tónus korábbi diákjainak és Mashita tagoknak:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 400.000.- forint
Részletfizetés esetén: 25.000.- forint/nap
– Ha máshol szerzett előképzettséggel érkezel:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 430.000.- forint
Részletfizetés esetén: 27.000.- forint/nap

Az Oszteopát modul egyes tanfolyamain való szelektív részvétel feltételei:
– Lehetőséged van csak egy-egy témát választani, miután elvégezted az Oszteopát modul első tanfolyamát, a Scanninget, vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatási anyagot, ami előfeltétele a további tanfolyami hétvégéken való részvételnek. – Ez az opció csak abban az esetben lehetséges, ha van szabad hely a csoportban.
Szelektív részvétel árai:
– Bevezetés az oszteopátiába: 22.000.- /online oktatási anyag/
– Scanning: 100.000.- forint
– Myofascial Release: 100.000.-forint
– Craniosacral Release: 100.000.- forint
– Tender Points Release: 140.000.- forint
– Ligamentous Articular Release: 140.000.- forint

Amennyiben a részletfizetést választod, kérlek a jelentkezéseddel együtt utald át az első hétvége díját /3 nap/, és az első hétvége első napjáig utald át a következő hétvége díját. Ez a rendszer működik az egész tanfolyam ideje alatt, tehát mindig előre fizeted a következő hétvégét. Így az utolsó hétvégén már nem kell fizetned.

 • A tanfolyami díjat, kérlek, a jelentkezéseddel együtt fizesd be!
 • A tanfolyami jegyzetek a résztvevőknek ingyenes.
 • Egyes tanfolyamokhoz videó segédletet is adunk.
 • Tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről.
 • A tanfolyam résztvevői a tanfolyami hónapokban 10% kedvezménnyel jöhetnek Fascial Release kezelésre.


Ha korábbi csoportban tanultál LAR-t, 10.000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, illetve hétfőn 25.000.- forintért, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A Ligamentous Articular Release tanfolyam több hosszabb képzés része (Shiatsu Pro, Oszteopát modul), így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni. Tehát, ha megtelik a terem azokkal, akik a Shiatsu Pro vagy az Oszteopát modul képzésre jönnek, akkor a csak egy hétvégére érkezőket nem tudjuk fogadni. Ez esetben, természetesen visszautaljuk a befizetett tandíjat.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631