Oszteopát modul

Ligamentous Articular Release – LAS-BLT

A Ligamentous Articular Release 4 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az ízületek kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, mind a törzs, mind a végtagok ízületeire.

Az ízületek egyensúlyát és feszültségrendszerét alapvetően az azokat körülvevő tok- és szalagrendszer biztosítja. Ennek egyensúlya teszi lehetővé az ízületek szabad mozgását.
Balesetek, rossz szokások, rögzült, hibás mozgásminták miatt az ízületi szalagok feszültségében aszimmetria léphet fel, melyet az idegrendszeri kapcsolatok által a test eltárol és hosszú távon rögzít. Ez jellemzően mozgásbeszűkülést, tartáshibákat, fájdalmakat eredményez, amely érinti a környező szöveteket is, vagy akár a testben távolabb lévő területeket, ami által izomfeszültségek és másodlagos fájdalom-gócpontok alakulhatnak ki. A szalagok kezelésének célja, hogy az ízületekben egyensúlyt teremtsen, ezáltal visszaállítsa azok normál pozícióját.

A Ligamentous Articular Release kurzuson két egymáshoz kapcsolódó oszteopát kezelési forma, a Ligamentous Articular Strain (LAS) és a Balanced Ligamentous Tension (BLT) módszertana alapján tanulunk. A szemlélet és a technikák William Garner Sutherland nevéhez fűződnek, aki a craniosacralis fluiditás felfedezője is.
A Ligamentous Articular Release kezelések biztonságosak, mellőzik a hirtelen mozdulatokkal végzett ízületmanipulációs, “kiropogtatásos” fogásokat. Nem használunk HVLA technikákat!
A tok- és szalagrendszerek kiegyensúlyozásával érjük el az ízületek korrekcióját, így a környező szövetek és az idegrendszer is könnyebben alkalmazkodik az új, kiegyensúlyozott pozícióhoz.
A Ligamentous Articular Release kezelés feloldja az ízületek fájdalmait, növeli a mozgástartományukat, javítja a testtartást.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • Az ízületi tok és szalagok anatómiája
  • A szalagok és az idegrendszer kapcsolata
  • Ízületi biomechanika
  • Az ízületi korlátozások célirányos megkeresése
  • A szalagok érzékelése, felmérése tapintással és mozgatással
  • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
  • A szalagok feszültségeinek fókuszált felszabadítása, az ízületi egyensúly létrehozása

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az FFM-be online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha csontkovácsként igényt érzel a szöveti munkára
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod az ízületi kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter
Vendégtanár: Dr. Kovács Gellért D.O. (május 14-én, kedden)

 ———————————————————————–

Ligamentous Articular Release legközelebb:
2025. május 1-2-3-4-én

Időbeosztás:
Csütörtökön és pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton 9:00-18:00-ig, vasárnap 9:00-17:00-ig.

A tanfolyam időtartama 4 nap, 40 óra.

Árak és egyéb info a Funkcionális Fascia Metódus menüpontban.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631