Oszteopát modul

Scanning

A Structural, Functional & Palpation Scanning napos elméleti és gyakorlati kurzuson kifinomult és precíz állapotfelmérési módszereket tanulunk klienseink minél hatékonyabb segítése érdekében. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, mind strukturális, mind funkcionális szinten.

Az állapotfelmérés fontossága több szempontból is kiemelt terület a Tonus képzésben. Nyilvánvalóan szükség van rá ahhoz, hogy hatékony segítséget tudjunk nyújtani, meghatározhassuk a kezelés irányát. A kezelés utáni visszaellenőrzés megmutatja, hogy mennyire voltunk eredményesek, valóban sikerült-e elérnünk a kívánt változást. Segítségével tudunk kezelési tervet készíteni. Egy terápiás folyamatban, az ismételt találkozások alkalmával arról is képet kapunk az állapotfelmérés által, hogy mennyire tartós a változás, amit elértünk, illetve segítségével kikutathatóak azon tényezők, amik hátráltatják a kívánt változást. Mindehhez fegyelmezett, rendszerbe foglalt módszerre van szükségünk. Ez a Structural, Funkcional & Palpation Scanning.

A Scanning kurzuson három féle állapotfelmérési módszerrel dolgozunk. Strukturálisan a testtartáson keresztül pontos paraméterek mentén megfigyeljük, milyen a test elhelyezkedése a térben, illetve hogyan viszonyulnak egymáshoz az egyes testrészek. Funkcionálisan az aktív és passzív mozgásokon keresztül megfigyeljük, hol van beszűkülés, elakadás a mozgástartományban. A különböző szövettípusok és mélységek tapintásos érzékelésével megkeressük, hol van konkrét szöveti elváltozás a testben. Mindezek összességéből pedig kirajzolódik, hogy mi legyen a kezelés vagy kezeléssorozat fő iránya.

A Structural, Functional & Palpation Scanning segít célirányosan és magabiztosan megkeresni a panaszok fizikális okát.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • A strukturális állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
  • A funkcionális állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
  • A kitapintásos állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
  • Az állapotfelméréses készségek magasfokú fejlesztése
  • Az eredmények dokumentálásának módszerei
  • Állapotfelmérési metodika kialakításának követelményei

Neked ajánlom, ha:

– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feltérképezni klienseid problémáinak okait, hogy könnyebben a lényegre tapints

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem rajtad is gyakorolni fogjuk a Scanning-et.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Structural, Functional & Palpation Scanning legközelebb:
2022. november 18-19-20.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig

A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 tanóra.

A tanfolyam ára: lásd az Oszteopát modul leírásában.
Ha korábbi csoportban tanultál MFR-t, 10000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A Scanning tanfolyam több hosszabb képzés része (Shiatsu Pro, Oszteopát modul), így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni. Tehát, ha megtelik a terem azokkal, akik a Shiatsu Pro vagy az Oszteopát modul képzésre jönnek, akkor a csak egy hétvégére érkezőket nem tudjuk fogadni. Ez esetben, természetesen visszautaljuk a befizetett tandíjat.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

Így jelentkezz:
A Jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével;
Telefonon a 06 70 259 08 35-ös telefonszámon;
e-mailben az tonuscentrum@gmail.com címen.