Oszteopát modul

Scanning

A Structural, Functional & Palpation Scanning 3 napos elméleti és gyakorlati kurzuson bevezetést kapsz az oszteopátia történetébe és filozófiájába, továbbá kifinomult és precíz állapotfelmérési módszereket tanulhatsz meg klienseid minél hatékonyabb segítése érdekében.
A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, mind strukturális, mind funkcionális szinten.

Az állapotfelmérés fontossága több szempontból is kiemelt terület a Tonus képzésben. Nyilvánvalóan szükség van rá ahhoz, hogy hatékony segítséget tudjunk nyújtani, meghatározhassuk a kezelés irányát. A kezelés utáni visszaellenőrzés megmutatja, hogy mennyire voltunk eredményesek, valóban sikerült-e elérnünk a kívánt változást. Segítségével tudunk kezelési tervet készíteni. Egy terápiás folyamatban, az ismételt találkozások alkalmával arról is képet kapunk az állapotfelmérés által, hogy mennyire tartós a változás, amit elértünk, illetve segítségével kikutathatóak azon tényezők, amik hátráltatják a kívánt változást. Mindehhez fegyelmezett, rendszerbe foglalt módszerre van szükségünk. Ez a Structural, Funkcional & Palpation Scanning.

A Scanning kurzuson három féle állapotfelmérési módszerrel dolgozunk. Strukturálisan a testtartáson keresztül pontos paraméterek mentén megfigyeljük, milyen a test elhelyezkedése a térben, illetve hogyan viszonyulnak egymáshoz az egyes testrészek. Funkcionálisan az aktív és passzív mozgásokon keresztül megfigyeljük, hol van beszűkülés, elakadás a mozgástartományban. A különböző szövettípusok és mélységek tapintásos érzékelésével megkeressük, hol van konkrét szöveti elváltozás a testben. Mindezek összességéből pedig kirajzolódik, hogy mi legyen a kezelés vagy kezeléssorozat fő iránya.

A Structural, Functional & Palpation Scanning segít célirányosan és magabiztosan megkeresni a panaszok fizikális okát.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

 • A strukturális állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
 • A funkcionális állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
 • A kitapintásos állapotfelmérés sarokpontjai és módszertana
 • Az állapotfelméréses készségek magas fokú fejlesztése
 • Az eredmények dokumentálásának módszerei
 • Állapotfelmérési metodika kialakításának követelményei

Neked ajánlom, ha:

– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feltérképezni klienseid problémáinak okait, hogy könnyebben a lényegre tapints

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem rajtad is gyakorolni fogjuk a Scanning-et.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Structural, Functional & Palpation Scanning legközelebb:
2023. december 1-2-3.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig

A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 tanóra.

A teljes Oszteopát modul ára:
– A Tónus korábbi diákjainak és Mashita tagoknak:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 400.000.- forint
Részletfizetés esetén: 25.000.- forint/nap
– Ha máshol szerzett előképzettséggel érkezel:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 430.000.- forint
Részletfizetés esetén: 27.000.- forint/nap

Az Oszteopát modul egyes tanfolyamain való szelektív részvétel feltételei:
– Lehetőséged van csak egy-egy témát választani, miután elvégezted az Oszteopát modul első tanfolyamát, a Scanninget, ami előfeltétele a további tanfolyami hétvégéken való részvételnek.
Szelektív részvétel árai:
– Scanning: 100.000.- forint
– Myofascial Release: 100.000.-forint
– Craniosacral Release: 100.000.- forint
– Tender Points Release: 140.000.- forint
– Ligamentous Articular Release: 140.000.- forint

Amennyiben a részletfizetést választod, kérlek a jelentkezéseddel együtt utald át az első hétvége díját /3 nap/, és az első hétvége első napjáig utald át a következő hétvége díját. Ez a rendszer működik az egész tanfolyam ideje alatt, tehát mindig előre fizeted a következő hétvégét. Így az utolsó hétvégén már nem kell fizetned.

 • A tanfolyami díjat, kérlek, a jelentkezéseddel együtt fizesd be!
 • A tanfolyami jegyzetek a résztvevőknek ingyenes.
 • Egyes tanfolyamokhoz videó segédletet is adunk.
 • Tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről.
 • A tanfolyam résztvevői a tanfolyami hónapokban 10% kedvezménnyel jöhetnek Fascial Release kezelésre.

Ha korábbi csoportban tanultál Scanninget,10.000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A Scanning tanfolyam több hosszabb képzés része (Shiatsu Pro, Oszteopát modul), így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni. Tehát, ha megtelik a terem azokkal, akik a Shiatsu Pro vagy az Oszteopát modul képzésre jönnek, akkor a csak egy hétvégére érkezőket nem tudjuk fogadni. Ez esetben, természetesen visszautaljuk a befizetett tandíjat.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

Így jelentkezz:
A Jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével;
Telefonon a 06 70 259 08 35-ös telefonszámon;
e-mailben az tonuscentrum@gmail.com címen.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631