Oszteopát modul

Tender Points Release – S/CS, FPR

A Tender Points Release 4 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására a Tender pontok felkutatásával, kioldásával, a kliens testének pozícionálásos kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők.

A Tender Points Release kurzuson két egymással rokon oszteopát kezelési forma, a Strain-Counterstrain (S/CS) és a Facilitated Positional Release (FPR) módszertana alapján tanulunk. A terápiás megközelítés felfedezője és kidolgozója Lawrence Jones D.O., akinek a módszerét később Stanley Schiowitz D.O. dolgozta át. A TPR kezelések biztonságosak, a gyakorlatban könnyen és gyorsan elsajátíthatóak, a páciens feszültségkioldó helyzetekbe pozícionálása által működnek.

A TPR technikák óriási előnye, hogy a három dimenziós pozícionálások általi feszültségkioldásokkal olyan mélyen fekvő területeket is tudunk kezelni a testben, melyek nem érhetőek el közvetlen tapintással. És mindezt fájdalommentesen.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • A pozícionálásos feszültségkioldás elméleti háttere
  • A Tender pontok rendszere
  • A test különböző régióinak feltérképezése
  • A feszültségekhez tartozó testpozícionálások kivitelezése
  • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az FFM-be online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait
– az egész testtel akarsz dolgozni egy új megközelítéssel

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a Tender Points Release kezelések előnyeit. Továbbá a későbbi otthoni ismétlését, tanulást segítendő videókat kapsz a technikák kivitelezéséről.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Tender Points Release legközelebb:
2025. január 24-25-26-27.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton és vasárnap 9:00-18:00-ig, hétfőn 9:30-17:00-ig

A tanfolyam időtartama 4 nap, 40 óra.

Árak és egyéb info a Funkcionális Fascia Metódus menüpontban.

A Tender Points Release tanfolyam egy hosszabb képzés része, így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631