Oszteopát modul

Myofascial Release

A Myofascial Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az izompólyák kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, beleértve a törzs elülső részét is, amit a hagyományos masszázsok gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig sokszor kulcsfontosságú a testtartás és a mozgékonyság javítása szempontjából.

A myofascia (izompólya) a kötőszövet lágy részeinek egyik eleme, támogatja és védi az izmot. Beburkolja és átszövi az izomrostokat és izomkötegeket, sűrű beidegzésével információkat továbbít az idegrendszer és az izomrendszer között.
A túlzott használat, trauma, fertőzés, inaktivitás vagy betegség miatt a myofasciában korlátozottság léphet fel. Ez gyakran fájdalmat, izomfeszültséget eredményez és csökkent véráramláshoz vezet.
Az izomzat irritációja gyulladást okoz, és ha ez tovább folytatódik, krónikussá válik, akkor fibrosishoz vagy a kötőszövet megvastagodásához vezethet. Ez a megvastagodás fájdalmat és ismét irritációt okoz, ami olyan ciklust eredményez, amely ischaemia (csökkent véráramlás) és szomatikus diszfunkció kialakulásához vezethet. A myofasciális technikák célja, hogy megszakítsák ezt a ciklust és ezáltal elősegítsék a szervezet regenerációját.

A Myofascial Release egy oszteopát kifejezés, melyet Dr. Robert Ward alkotott meg. Ez olyan speciális lágyszöveti masszázskezelés, amely kifejezetten az izmokhoz kapcsolódó kötőszöveteket célozza. Hatékony módszer a feszültségek felszabadítására, a fájdalmak megszüntetésére, a mozgékonyság visszaállítására. A MFR egy biztonságos, gyakorlati technika, amely tartós nyomások és nyújtások által működik. A MFR felszabadítja a kötőszövetek korlátozottságát, hogy a megkeményedett, kiszáradt, ragadós területek lágyak és rugalmasak legyenek, visszaállítva a testen belüli mozgásszabadságot egészen a sejtszintig.

A rendszeres Myofascial Release kezelés feloldja az izmok fájdalmait, növeli a rugalmasságot, javítja a testtartást, és a következő esetekben adhat segítséget: hátfájás, nyaki fájdalom, kismedencei fájdalom, gerincferdülés, isiász, fejfájás, migrén, ízületi gyulladás, sportsérülések, ostorcsapás sérülés, befagyott váll, fibromyalgia, plantar fasciitis, fizikai stressz, pszichológiai stressz, krónikus fáradtság.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • A myofasciák anatómiája
  • A myofasciák érzékelése, felmérése tapintással
  • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
  • A myofasciák korlátozásainak célirányos megkeresése
  • A myofasciák fókuszált felszabadítása
  • A myofasciák többféle direkt és indirekt oldása
  • Út az Unwinding-hoz

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait
– az egész testtel akarsz dolgozni egy új megközelítéssel
– ha már korábban is dolgoztál kötőszöveti hártyákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, vagy nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor a fasciákkal dolgozol

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a fascia kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Myofascial Release legközelebb:
2023. február 10-11-12.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18.00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig

A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 óra.

A tanfolyam ára: lásd az Oszteopát modul leírásában.
Ha korábbi csoportban tanultál MFR-t, 10000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

Így jelentkezz:
A Jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével;
Telefonon a 06 70 259 08 35-ös telefonszámon;
e-mailben az tonuscentrum@gmail.com címen.