Oszteopát modul

Myofascial Release

A Myofascial Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az izompólyák kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, beleértve a törzs elülső részét is, amit a hagyományos masszázsok gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig sokszor kulcsfontosságú a testtartás és a mozgékonyság javítása szempontjából.

A myofascia (izompólya) a kötőszövet lágy részeinek egyik eleme, támogatja és védi az izmot. Beburkolja és átszövi az izomrostokat és izomkötegeket, sűrű beidegzésével információkat továbbít az idegrendszer és az izomrendszer között.
A túlzott használat, trauma, fertőzés, inaktivitás vagy betegség miatt a myofasciában korlátozottság léphet fel. Ez gyakran fájdalmat, izomfeszültséget eredményez és csökkent véráramláshoz vezet.
Az izomzat irritációja gyulladást okoz, és ha ez tovább folytatódik, krónikussá válik, akkor fibrosishoz vagy a kötőszövet megvastagodásához vezethet. Ez a megvastagodás fájdalmat és ismét irritációt okoz, ami olyan ciklust eredményez, amely ischaemia (csökkent véráramlás) és szomatikus diszfunkció kialakulásához vezethet. A myofasciális technikák célja, hogy megszakítsák ezt a ciklust és ezáltal elősegítsék a szervezet regenerációját.

A Myofascial Release egy oszteopát kifejezés, melyet Dr. Robert Ward alkotott meg. Ez olyan speciális lágyszöveti masszázskezelés, amely kifejezetten az izmokhoz kapcsolódó kötőszöveteket célozza. Hatékony módszer a feszültségek felszabadítására, a fájdalmak megszüntetésére, a mozgékonyság visszaállítására. A MFR egy biztonságos, gyakorlati technika, amely tartós nyomások és nyújtások által működik. A MFR felszabadítja a kötőszövetek korlátozottságát, hogy a megkeményedett, kiszáradt, ragadós területek lágyak és rugalmasak legyenek, visszaállítva a testen belüli mozgásszabadságot egészen a sejtszintig.

A rendszeres Myofascial Release kezelés feloldja az izmok fájdalmait, növeli a rugalmasságot, javítja a testtartást, és a következő esetekben adhat segítséget: hátfájás, nyaki fájdalom, kismedencei fájdalom, gerincferdülés, isiász, fejfájás, migrén, ízületi gyulladás, sportsérülések, ostorcsapás sérülés, befagyott váll, fibromyalgia, plantar fasciitis, fizikai stressz, pszichológiai stressz, krónikus fáradtság.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

 • A myofasciák anatómiája
 • A myofasciák érzékelése, felmérése tapintással
 • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
 • A myofasciák korlátozásainak célirányos megkeresése
 • A myofasciák fókuszált felszabadítása
 • A myofasciák többféle direkt és indirekt oldása
 • Út az Unwinding-hoz

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait
– az egész testtel akarsz dolgozni egy új megközelítéssel
– ha már korábban is dolgoztál kötőszöveti hártyákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, vagy nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor a fasciákkal dolgozol

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a fascia kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Myofascial Release legközelebb:
2024. január 12-13-14.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18.00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig

A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 óra.

A teljes Oszteopát modul ára:
– A Tónus korábbi diákjainak és Mashita tagoknak:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 400.000.- forint
Részletfizetés esetén: 25.000.- forint/nap
– Ha máshol szerzett előképzettséggel érkezel:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 430.000.- forint
Részletfizetés esetén: 27.000.- forint/nap

Az Oszteopát modul egyes tanfolyamain való szelektív részvétel feltételei:
– Lehetőséged van csak egy-egy témát választani, miután elvégezted az Oszteopát modul első tanfolyamát, a Scanninget, vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatási anyagot, ami előfeltétele a további tanfolyami hétvégéken való részvételnek. – Ez az opció csak abban az esetben lehetséges, ha van szabad hely a csoportban.
Szelektív részvétel árai:
– Bevezetés az oszteopátiába: 22.000.- /online oktatási anyag/
– Scanning: 100.000.- forint
– Myofascial Release: 100.000.-forint
– Craniosacral Release: 100.000.- forint
– Tender Points Release: 140.000.- forint
– Ligamentous Articular Release: 140.000.- forint

Amennyiben a részletfizetést választod, kérlek a jelentkezéseddel együtt utald át az első hétvége díját /3 nap/, és az első hétvége első napjáig utald át a következő hétvége díját. Ez a rendszer működik az egész tanfolyam ideje alatt, tehát mindig előre fizeted a következő hétvégét. Így az utolsó hétvégén már nem kell fizetned.

 • A tanfolyami díjat, kérlek, a jelentkezéseddel együtt fizesd be!
 • A tanfolyami jegyzetek a résztvevőknek ingyenes.
 • Egyes tanfolyamokhoz videó segédletet is adunk.
 • Tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről.
 • A tanfolyam résztvevői a tanfolyami hónapokban 10% kedvezménnyel jöhetnek Fascial Release kezelésre.

Ha korábbi csoportban tanultál MFR-t, 10.000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A Myofascial Release tanfolyam több hosszabb képzés része (Shiatsu Pro, Oszteopát modul), így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni. Tehát, ha megtelik a terem azokkal, akik a Shiatsu Pro vagy az Oszteopát modul képzésre jönnek, akkor a csak egy hétvégére érkezőket nem tudjuk fogadni. Ez esetben, természetesen visszautaljuk a befizetett tandíjat.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631