Oszteopát modul

Myofascial Release

A Myofascial Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására az izompólyák kezelésével.
A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a teljes testre, beleértve a törzs elülső részét is, amit a hagyományos masszázsok gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig sokszor kulcsfontosságú a testtartás és a mozgékonyság javítása szempontjából.

A myofascia (izompólya) a kötőszövet lágy részeinek egyik eleme, támogatja és védi az izmot. Beburkolja és átszövi az izomrostokat és izomkötegeket, sűrű beidegzésével információkat továbbít az idegrendszer és az izomrendszer között.
A túlzott használat, trauma, fertőzés, inaktivitás vagy betegség miatt a myofasciában korlátozottság léphet fel. Ez gyakran fájdalmat, izomfeszültséget eredményez és csökkent keringéshez vezet.
Az izomzat irritációja gyulladást okoz, és ha ez tovább folytatódik, krónikussá válik, akkor fibrosishoz vagy a kötőszövet megvastagodásához vezethet. Ez a megvastagodás fájdalmat és ismét irritációt okoz, ami olyan ciklust eredményez, amely ischaemia (csökkent véráramlás) és szomatikus diszfunkció kialakulásához vezethet. A myofasciális technikák célja, hogy megszakítsák ezt a ciklust és ezáltal elősegítsék a szervezet regenerációját.

A Myofascial Release egy oszteopát kifejezés, melyet Dr. Robert Ward alkotott meg. Ez olyan speciális lágyszöveti masszázskezelés, amely kifejezetten az izmokhoz kapcsolódó kötőszöveteket célozza. Hatékony módszer a feszültségek felszabadítására, a fájdalmak megszüntetésére, a mozgékonyság visszaállítására. A MFR egy biztonságos, gyakorlati technika, amely tartós nyomások és nyújtások által működik. A MFR felszabadítja a kötőszövetek korlátozottságát, hogy a megkeményedett, kiszáradt, ragadós területek lágyak és rugalmasak legyenek, visszaállítva a testen belüli mozgásszabadságot egészen a sejtszintig.
A képzésen hangsúlyozottan funkcionális megközelítéssel dolgozunk a MFR technikáival, a biomechanikus megközelítést csak kis százalékban alkalmazzuk.

A rendszeres Myofascial Release kezelés feloldja az izmok fájdalmait, növeli a rugalmasságot, javítja a testtartást, és a következő esetekben adhat segítséget: hátfájás, nyaki fájdalom, kismedencei fájdalom, gerincferdülés, isiász, fejfájás, migrén, ízületi gyulladás, sportsérülések, ostorcsapás sérülés, befagyott váll, fibromyalgia, plantar fasciitis, fizikai stressz, pszichológiai stressz, krónikus fáradtság.

Amit megtanulsz a tanfolyamon:

  • A myofasciák anatómiája
  • A myofasciák érzékelése, felmérése tapintással
  • A palpációs készségek magasfokú fejlesztése
  • A myofasciák korlátozásainak célirányos megkeresése
  • A myofasciák fókuszált felszabadítása
  • A myofasciák többféle direkt és indirekt oldása
  • Út az Unwinding-hoz

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy a Bevezetés az FFM-be online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait
– az egész testtel akarsz dolgozni egy új megközelítéssel
– ha már korábban is dolgoztál kötőszöveti hártyákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, vagy nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor a fasciákkal dolgozol

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a fascia kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Myofascial Release legközelebb:
2024. november 29-30. – december 1.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18.00-ig, szombaton 9:00-18:00-ig, vasárnap 9:00-17:00-ig.

A tanfolyam időtartama 3 nap, 30 óra.

Árak és egyéb info a Funkcionális Fascia Metódus menüpontban.

A Myofascial Release tanfolyam egy hosszabb képzés része, így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni.

Tudj meg többet a fasciákról!

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631