Oszteopát modul

Craniosacral release

A Craniosacral Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására a craniosacralis rendszer kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a koponya és a gerincvelői területekre.

A craniosacralis rendszer az agyat és gerincvelőt körülölelő hártyarendszerből és az abban áramló folyadékból, a liquorból áll, valamint a szorosan ezekhez a területekhez kapcsolódó csontokból és szövetekből, mint pl a koponyacsontok vagy a diaphragma. Mindezek harmonikus működése szoros összefüggésben van az ideg-, a csont-, az izom-, a nyirok-, a légző-, a hormon-, és a vérkeringési rendszerrel is. A craniosacralis munka Dr. Andrew Taylor Still (az oszteopátia megalkotója) egyik tanítványa, Dr. W. G. Sutherland nevéhez fűződik, aki az 1930-40-es években ezt gyakorlatilag önálló terápiává is fejlesztette.

A Craniosacral Release kurzuson az Osteopathy in the Cranial Field módszertana alapján tanulunk. A ma elterjedt mechanikus és biodinamikus irányzatok is ebből a megközelítésből származnak, kiemelve ennek egy-egy aspektusát. Itt visszanyúlunk a gyökerekhez, és egy olyan hozáállással dolgozunk, ami új lesz számodra, ha eddig csak mechanikus és/vagy biodinamikus terápiát tanultál vagy nem találkoztál még craniosacralis munkával.

A Craniosacral Release egy különleges kezelési mód, melynek során a terapeuta lágy érintésekkel és precíz mozdulatokkal, rendkívül hatékonyan képes hatni az emberi test szerveire, szervrendszereire a craniosacralis mezőn keresztül. A Craniosacral Release célja a koponyán és gerincvelői területen belül elraktározott feszültségek kioldása, ezáltal az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes lemezek és az izmok ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az idegi funkciók harmonizálása.

Amit megtanulsz a tanfolymon:

 • A craniosacralis rendszer anatómiája
 • A liquor keringés érzékelése és felmérése tapintással és mélyérzékeléssel
 • A craniosacralis rendszer diagnosztikai lehetőségei
 • A craniosacralis rendszer kezelési lehetőségei – a mechanikus és a biodinamikus megközelítésen túl
 • A koponya és a koponyán belüli feszültségek kezelése
 • Munka a dúrazsákokkal

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait 
– ha már korábban is dolgoztál craniosacralis technikákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor kezelsz vagy azt tapasztalod, hogy a kezeléseid eredményessége meglehetősen átmeneti

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a Craniosacral Release kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Craniosacral Release legközelebb:
2024. június 14-15-16.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig
A tanfolyam időtartama 3 nap, 27 óra.

A teljes Oszteopát modul ára:
– A Tónus korábbi diákjainak és Mashita tagoknak:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 400.000.- forint
Részletfizetés esetén: 25.000.- forint/nap
– Ha máshol szerzett előképzettséggel érkezel:
A teljes tandíj előre fizetése esetén: 430.000.- forint
Részletfizetés esetén: 27.000.- forint/nap

Az Oszteopát modul egyes tanfolyamain való szelektív részvétel feltételei:
– Lehetőséged van csak egy-egy témát választani, miután elvégezted az Oszteopát modul első tanfolyamát, a Scanninget, vagy megvásároltad a Bevezetés az oszteopátiába online oktatási anyagot, ami előfeltétele a további tanfolyami hétvégéken való részvételnek. – Ez az opció csak abban az esetben lehetséges, ha van szabad hely a csoportban.
Szelektív részvétel árai:
– Bevezetés az oszteopátiába: 22.000.- /online oktatási anyag/
– Scanning: 100.000.- forint
– Myofascial Release: 100.000.-forint
– Craniosacral Release: 100.000.- forint
– Tender Points Release: 140.000.- forint
– Ligamentous Articular Release: 140.000.- forint

Amennyiben a részletfizetést választod, kérlek a jelentkezéseddel együtt utald át az első hétvége díját /3 nap/, és az első hétvége első napjáig utald át a következő hétvége díját. Ez a rendszer működik az egész tanfolyam ideje alatt, tehát mindig előre fizeted a következő hétvégét. Így az utolsó hétvégén már nem kell fizetned.

 • A tanfolyami díjat, kérlek, a jelentkezéseddel együtt fizesd be!
 • A tanfolyami jegyzetek a résztvevőknek ingyenes.
 • Egyes tanfolyamokhoz videó segédletet is adunk.
 • Tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről.
 • A tanfolyam résztvevői a tanfolyami hónapokban 10% kedvezménnyel jöhetnek Fascial Release kezelésre.


Ha korábbi csoportban tanultál Cranio-t, 10.000.- forintos napi díjjal jöhetsz ismételni, amennyiben a csoport létszáma megengedi.

A Craniosacral Release tanfolyam több hosszabb képzés része (Shiatsu Pro, Oszteopát modul), így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni. Tehát, ha megtelik a terem azokkal, akik a Shiatsu Pro vagy az Oszteopát modul képzésre jönnek, akkor a csak egy hétvégére érkezőket nem tudjuk fogadni. Ez esetben, természetesen visszautaljuk a befizetett tandíjat.

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631