Oszteopát modul

Craniosacral Release – OCF

A Craniosacral Release 3 napos kurzuson gyors és hatékony módszereket tanulunk a testi fájdalmak és feszültségek felszabadítására a craniosacralis rendszer kezelésével. A tanfolyamot úgy terveztük, hogy a módszer elsajátításával rögtön a gyakorlatban is alkalmazható tudást kapjanak a résztvevők. A módszertan kiterjed a koponya és a gerincvelői területekre.

A craniosacralis rendszer az agyat és gerincvelőt körülölelő hártyarendszerből és az abban áramló folyadékból, a liquorból áll, valamint a szorosan ezekhez a területekhez kapcsolódó csontokból és szövetekből, mint pl a koponyacsontok vagy a diaphragma. Mindezek harmonikus működése szoros összefüggésben van az ideg-, a csont-, az izom-, a nyirok-, a légző-, a hormon-, és a vérkeringési rendszerrel is. A craniosacralis munka Dr. Andrew Taylor Still (az oszteopátia megalkotója) egyik tanítványa, Dr. W. G. Sutherland nevéhez fűződik, aki az 1930-40-es években ezt gyakorlatilag önálló terápiává is fejlesztette.

A Craniosacral Release kurzuson az Osteopathy in the Cranial Field módszertana alapján tanulunk. A ma elterjedt biomechanikus és biodinamikus irányzatok is ebből a megközelítésből származnak, kiemelve ennek egy-egy aspektusát. Itt visszanyúlunk a gyökerekhez, és a funkcionális megközelítéssel dolgozunk, ami új lesz számodra, ha eddig csak mechanikus és/vagy biodinamikus terápiát tanultál vagy nem találkoztál még craniosacralis munkával.

A Craniosacral Release egy különleges kezelési mód, melynek során a terapeuta lágy érintésekkel és precíz mozdulatokkal, rendkívül hatékonyan képes hatni az emberi test szerveire, szervrendszereire a craniosacralis mezőn keresztül. A Craniosacral Release célja a koponyán és gerincvelői területen belül elraktározott feszültségek kioldása, ezáltal az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes lemezek és az izmok ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az idegi funkciók harmonizálása.

Amit megtanulsz a tanfolymon:

  • A craniosacralis rendszer anatómiája
  • A liquor keringés érzékelése és felmérése tapintással és mélyérzékeléssel
  • A craniosacralis rendszer diagnosztikai lehetőségei
  • A craniosacralis rendszer funkcionális kezelési lehetőségei – a mechanikus és a biodinamikus megközelítésen túl
  • A koponya és a koponyán belüli feszültségek kezelése
  • Munka a dúrazsákokkal

Neked ajánlom, ha:

– elvégezted már a Scanning képzésünket vagy megvásároltad a Bevezetés az FFM-be online oktatóanyagot
– minimum egy éves gyakorlatod van testmunka terápiában (pl.: gyógytorna, gyógymasszázs, cranio-sacralis terápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, MET-, Bowen terápia stb.)
– ha sokszor találkozol klienseid körében mozgásszervi panaszokkal, tartáshibákkal, fájdalom szindrómával vagy funkcionális problémákkal
– egy olyan módszert keresel, ami segít feloldani az ügyfeleid feszültségeit és fájdalmait 
– ha már korábban is dolgoztál craniosacralis technikákkal, de bizonytalan vagy, hogy mikor hova nyúlj, nem érted teljesen, mi történik a partneredben, amikor kezelsz vagy azt tapasztalod, hogy a kezeléseid eredményessége meglehetősen átmeneti

A tanfolyam alatt nemcsak a technikákat tanulod meg, hanem saját bőrödön is tapasztalni fogod a Craniosacral Release kezelések előnyeit.

Oktató: Demeter Péter

 ———————————————————————–

Craniosacral Release legközelebb:
2024. június 14-15-16.

Időbeosztás:
Pénteken 9:30-18:00-ig, szombaton 9:00-18:00-ig, vasárnap 9:00-17:00-ig
A tanfolyam időtartama 3 nap, 30 óra


Árak és egyéb info a Funkcionális Fascia Metódus menüpontban.

A Craniosacral Release tanfolyam egy hosszabb képzés része, így a jelentkezésnél a beérkezési sorrend mellett az elköteleződést is figyelembe vesszük. Ez azt jelenti, hogy akik hosszabb tanfolyamra jelentkeznek, elsőbbséget élveznek azokkal szemben, akik csak egy hétvégére jönnének tanulni.

A tanfolyam megvalósíthatósága létszámfüggő is. Ezért a képző fenntartja a jogot a helyszín és időpont megváltoztatására, amennyiben nincs a képzés elindításához minimálisan elegendő jelentkező.

A jelentkezésedhez a tandíjat a következő bankszámlaszámra utald át:
Demeter Péter e.v.
Magnet Bank
16200168-00264631