Oszteopát modul

Balanced Visceral Tension

Balanced: kiegyensúlyozott. 

Viscelar: zsigeri. Zsiger – ‘a belső szervek valamelyike’. 

Tension: feszültség

Alapok – Akaratlan mozgások

Egy különleges bevezetés a belszervek kezelésének világába. Mint minden testünket alkotó résznek, a belső szerveknek is van saját akaratlan mozgásuk. Ezekkel az akaratlan mozgásokkal fogtok dolgozni, megismerkedtek terápiás jelentőségükkel. A célod akár öngyógyítás, vagy mások támogatása, kiváló eszköztárral térhetsz haza. Jelentéktelen erövel, összpontosított figyelemmel, a test ritmusaival harmóniában kivitelezett biztonságos fogásokat alkalmazunk. 

Mire jó?

Elsődleges célunk az életminőség javítása. Puffadás, székrekedés, hasmenés, kényelmetlen érzés a hasban, reflux, fáradékonyság, hasi fájdalmak, alvászavarok, belszervi feszültség okozta mozgászervrendszeri panaszok esetén hatékony segítség lehet. Ugródeszka a továbblépéshez: az akaratlan mozgások kurzuson elsajátítható tudással egyszerűbb megérteni és megtanulni a zsigeri szervek kötőszöveteinek mobilizációit. Stabil alapokat ad a fascia mobilizációs kurzushoz. 

Amit megtanulhatsz:

A hasüreg zsigeri szerveinek elhelyezkedése, anatómiája.

Belső szervek célzott, biztonságos felszabadítása, kiegyensúlyozása.

Tapintásod magas szintű fejlesztése.

Belső szervek, izomzat, ízületek kapcsolatrendszere.

A tanultak alkalmazását önmagadon és másokon.

Szervek, amikkel dolgozni fogtok: hashártya, máj, epehólyag, gyomor, patkóbél, vékonybél, vastagbél, lép, hasnyálmirigy, vesék…

Mire számíthatsz?

Ellazult állapotra, izgalmas tapasztalatokra. Mellékhatásként nőhet az önbizalmad. Egy egész napon keresztül rengeteg rávezető gyakorlatra, általában kettes csoportokban, a kurzus jelentős része gyakorlati. A résztvevők számára jegyzetet biztosítunk. Előképzettség nem szükséges. 

Érdekelnek a mobilizácós kurzusok, a “szabad mozgások”? Kérdezz bátran!